CIZRNOVÉ KARI S BATÁTY

Ano, správně! Velká mňamka! Jdeme společně na to? :)

Ingredience

  1. Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky, cizrnu sceďte. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na drobné kostičky.

  2. V kastrolu rozehřejte olej. Přidejte nasekanou cibulku a česnek. Rozmíchejte, osolte a nechte na mírnějším plameni postupně zesklovatět (5 až 7 minut).

  3. Vmíchejte kari pastu a krátce promíchejte. Přidejte batáty s cizrnou. Zalijte vodou a přiveďte k varu. Nezakryté vařte asi 25 minut – většina vody by se měla v průběhu vaření vyvařit.

  4. Přidejte kokosové mléko a vařte dalších 5 minut. Ke konci vmíchejte špenát, promíchejte a nechte zavadnout. Chuť kari můžete finálně vyladit solí, pepřem, třtinovým cukrem a limetkovou šťávou.

Tip na extra zahuštění: Pokud chcete mít kari hustější, odeberte část uvařených batátů a stranou je propasírujte nebo rozmačkejte vidličkou.

Tip na servírování: Pálivost kari můžete vyšponovat přidáním čerstvého chilli. Vedle špenátu také můžete do kari v poslední minutě vmíchat nasekanou thajskou bazalku nebo koriandr. Bylinky, čerstvé chilli a limetkovou šťávu můžeme přidat i při servírování do misky s rýží.

DOBROU CHUŤ!