KOVBOJSKÉ FAZOLE

OBLÍBENÉ A I K OBĚDU VYDATNÉ... :)

Můžeme je podávat jako součást tex-mex menu, jsou vynikající i s rýží nebo pečivem. Děti baví jejich nasládlá chuť, dospělí je mohou přiostřit chilli papričkami.

* = bio

V hluboké pánvi osmahneme špek na troše oleje, přidáme cibuli, česnek a bylinky a osmažíme do sklovata. Přisypeme nakrájená rajčata, počkáme, až pustí šťávu, a přidáme zbytek ingrediencí. Podlijeme trochou vody a zvolna dusíme pod pokličkou asi 30 minut, dokud se vše nespojí a nezměkne. Ke konci sundáme pokličku a za občasného míchání necháme odpařit přebytečnou vodu. Osolíme, opepříme a můžeme zjemnit kouskem másla.

TIP: Bylinky nejsou nutné, pokud nám chuťově ke sladkým fazolím nesedí, zlepšují však jejich stravitelnost.

DOBROU CHUŤ! :)