LETNÍ BULGUROVÝ SALÁT

Bezlaktózový, veganský recept .. :)

  • 250 g Pšeničný bulgur
  • 1 konzerva Konzerva sterilované cizrny
  • 2 lžíce Olivový olej
  • 1 lžička Třtinový cukr přírodní
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Červená paprika
  • 1 ks Salátová okurka
  • 1 hrs Kopr
  • 1 hrst Petržel
  • 1 šťáva Citron
  • 1 stroužek Česnek
  • 1   Sůl
  • 1   Pepř
  • 1 lžička Kmín

Bulgur připravte v poměru 1:2 (bulgur : voda). Zalijte vroucí vodou, přidejte sůl a kapku oleje, 2 minuty povařte a pak nechte pod pokličkou 20 minut dojít. Bulgur je možné si připravit i den dopředu a přimíchat k ostatním surovinám již chlazený. 

Mezitím připravte zeleninu, vložte do mísy a smíchejte dohromady s cizrnou. Přidejte uvařený vychladlý bulgur, dochuťte solí, pepřem a bylinkami, zalijte olivovým olejem a citrónovou šťávou. Řádně vše promíchejte a podávejte.

PŘEJEME DOBROU CHUŤ! :)